Financieringen

Het kan gebeuren dat u tijdelijk krap zit of voor een grote uitgave staat. Op zo’n moment biedt een lening uitkomst. Maar wat is de beste lening in uw situatie? En welke lening past binnen uw mogelijkheden tot terugbetalen?

Lenen is gemakkelijk, maar kost ook geld. U betaalt namelijk naast de aflossing ook rente. En juist die rente kan een lening tot een last maken. De ene aanbieder hanteert nu eenmaal een hoger tarief dan de ander. Het is daarom verstandig de verschillende aanbieders en leenvormen op tarieven én voorwaarden te vergelijken.

Als u extra geld nodig heeft, kunt u in principe kiezen uit twee leenvormen: voor extra financiËle ruimte is een doorlopend krediet geschikt en voor een grote aankoop bent u beter uit met een persoonlijke lening. Heeft u een eigen huis? Dan kan een WOZ-krediet de beste optie zijn. Welke leenvorm voor u het gunstigst is, bespreken wij graag met u in een persoonlijk gesprek.

Voordat u een lening aangaat, moet u een aantal zaken overwegen:

  • Hoeveel wilt u lenen?
  • Hoeveel kunt u maandelijks afbetalen?
  • Wat is uw leendoel?
  • Wilt u in geval van overlijden de restschuld laten kwijtschelden?

Met een deskundig advies op maat en een objectieve vergelijking tussen de diverse geldverstrekkers voorkomt u dat u te maken krijgt met vervelende voorwaarden en dat u een veel te hoge rente betaalt. Maak daarom een afspraak voor veilig en verantwoord lenen.

Tip: De rente van leningen kan flink uiteenlopen. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste aanbieders beloopt soms meer dan tien procent. Een lening van 10.000 euro kan daardoor bij de ene aanbieder duizenden euro’s meer kosten dan bij de ander. Dat maakt een persoonlijk advies op maat ook zo belangrijk.

 

Ja, ik wil meer informatie over financieringen.

Bericht Schrijven

Your email address will not be published. Required fields are marked *